Een aantal jaar geleden zag ik een foto van het interieur van de mode ontwerper Simon Porte Jacquemus, en raakte ik geobsedeerd met deze sfeer van beige, teddy, zachtheid en organische shapes. Ik wilde per se een aantal Pierre Paulin stoelen en ik had altijd het idee om in de toekomst een ruimte in mijn huis te wijden aan diverse kleuren zand en beige.

Afgelopen maanden raakte ik mede door een artikel op het modeblog MANREPELLER in de ban van de term “butterstick”. De journalist betoogde dat ze een modetrend om zich heen zag waar bij mensen voornamelijk de kleur van boter droegen. Op haar voorbeeld foto’s zag ik vooral 15 shades of beige, wit en ook wat bruin, maar ik moet ook niet zo kinderachtig doen. Er zijn natuurlijk diverse soorten boter! Roomboter, gebrande boter, truffel boter en margarine, boter heeft een klein spectrum aan kleur. 

 Nu deze trend zich comfortabel in mijn kledingkast heeft gevestigd, voel ik mijn handen kriebelen om mijn interieur te voorzien van een likje boter. De foto van Jacquemus hangt er weer als inspiratie beeld en Marktplaats heb ik afgezocht naar passende pieces.

Bij deze een thema post met diverse items die naar mijn idee prachtig staan bij elkaar, het liefst in combinatie met een hoogpolig tapijt en misschien zelfs met een schaaltje boterkoekjes.

Meerdere modellen van Pierre Paulin naast elkaar is al jaren een droom voor me dus daar gaan we voor in deze fictieve romige ruimte. Deze Mushroom van €465,- is niet in perfecte staat, maar evengoed gorgeous!

 

Deze Little Tulip zou er ook niet misstaan.

 

Zo jammer dat ik de Groovy niet in een butterstick kleur kan vinden op dit moment! Maar deze F300 is ook prachtig.

 

Een vintage salontafel met natuursteen zal ook mooi passen. Deze heeft een beetje een strakke onderkant maar dat vind ik ook wel weer een leuke twist.

 

Een prachtige vorm, deze Tulip lamp. Daar zou ik er eigenlijk wel twee van willen: op diverse hoogten naast elkaar gehangen.

 

En dan als afsluiting een arrangement op de salontafel van diverse vormen zoals deze vaas en theepot. Mooi te combineren met een bosje gipskruid en misschien wel een enorme schelp of een grote sculptuur van Agaat ernaast.

 

 

 

 

 

post: 16 april 2019