Het zachtgeel raakte me voor het eerst heel hard tijdens een bezoek aan de Maison et Objet in September. Een van de stands was gevuld met een kamerbreed tapijt in het zachtste frisse geel, een citroen granito of Sgroppino precies die kleur! De hoge pool gaf het net dat vleugje extra glamour. De kleur kwam ik opnieuw heel overtuigend tegen in een presentatie van de Deen David Thulstrup in het hoofdkantoor van Poliform Italie. En later in zijn werk voor de winkel van J.Lindeberg.

 

 Op de IMM in Keulen kon je er in elk geval niet meer omheen, er doemde er een heel huis op in dit treffende frisse geel. Australische duo Truly Truly hadden zichzelf overtroffen met een woonconcept waarvan de wanden net als bij een tent van tijdelijke doeken waren.

 

 

 

 

 

 

Voor wie er niet bij was de foto’s zijn te zien in WOTH No14. Gelukkig kon ik op  Marktplaats ook behoorlijk goed slagen in deze kleur. Hieronder een heel aantal items voor een frisse update van het interieur.

 

Lekker is deze lichtgele leren tweezitter die qua vorm sterk op de Togo een ontwerp van Michel Ducaroy  uit 1973 voor Ligne Roset lijkt, maar het waarschijnlijk niet is. Zelf vind ik look-a-likes niet zo chic, mensen proberen toch geld te maken met het harde werk van anderen. Maar je kunt er ook een compliment in zien. Een echte Togo kost nieuw al snel €3000,- Deze fijngekleurde bank neem je voor €450,- mee naar huis.

 

Dit prachtige lampje van Murano glas komt uit de koker van de Italiaanse Vignelli, een ontwerper die we misschien wel het best kennen omdat hij ook de beroemde Metro kaart van New York vorm gaf. Vignelli voor Venini €349,-

Sinds ik een bezoek mocht maken aan de werkplaatsen van het Italiaanse Poltrona Frau in Tolentino ben ik een fan. Poltrona Frau is het grootse Italiaanse merk ter wereld en ik snap nu precies waarom. Er wordt gewerkt in een  fabrieksopzet maar tóch is alles handwerk en met het grootst mogelijke oog voor detail gemaakt. Als ik vier stoeltjes nodig had dan zou ik het wel weten. €379,-

 

Een fraai jaren vijftig lampje met een Japanse touch. Het vermoeden is dat het hier om een Louis Kalff gaat. Bieden.

 

Vier Verner Panton  stoelen van Vitra in precies de juiste kleur. €225,-

 

En in de keuken willen we ook geel! hier een fijne grote gietijzeren braadpan. Doorsnede 20 cm €35,-

 

Of dit potje (24 cm) waarbij de deksel tevens als pannetje gebruikt kan worden, en ook omgekeerd in de pan past. Richtprijs €75,-

 

En een Holmegard vaas om het af te maken. Deens design van Otto Brauer. Fijn die witte binnenkant! Wel helaas met een barst in de onderkant, Bieden.

Een fijne zomer!

 

post: 29 mei 2019