Het is een open deur, maar ik trap hem met liefde nog een keer voor je in. Marrakech is hot in alle betekenissen van het woord. Daarnaast is het er retedruk en voor je het door hebt loop je als Europese veertiger met een plakruggetje heel krampachtig al het oogcontact met de verkopers in de souk te mijden. Dan ben je al die heisa als dat ge-mister-mister! even helemaal zat. Wat een fijne gedachte is het dan dat er in één van de steegjes van de oude stad een oase van rust (en een ijskoud biertje) op je wacht. Een smaakvol ingerichte riad vol vintage meubels en hebbedingetjes die overal en nergens lijken te staan: in de kamers, op de binnenplaats en jawel, zelfs langs het zwembad. Allemaal zo fijn samengesteld dat je spontaan bij jezelf denkt: Waar kan ik dit alles vinden op Marktplaats?

De afgelopen dagen heb ik nog eens heel goed gekeken naar de foto’s die ik maakte van Riad Malika. Als single reiziger on a budget lag mijn kamer letterlijk driehoog achter. Nog steeds heel mooi, maar ik moest wel al mijn charmes in de strijd gooien om het personeel zo ver te krijgen dat ik af en toe eens een vrijstaande suite mocht fotograferen. Het is me gelukt en het resultaat deel ik graag op Gevonden op Marktplaats.

Riad Malika heeft net als elke riad in Marrakech veel trapjes en gangetjes – ik raakte er in het begin nogal eens verdwaald!

Ik heb veel luxe hotels mogen zien, maar geen een had een zwembadterras als dat van Riad Malika. Veni, vidi, vintage!

De Elda van Joe Colombo was een duidelijke designfavoriet bij de eigenaren van Riad Malika. Je zag hem in meerdere kamers én langs het zwembad terug. Ook op Marktplaats kun je deze fauteuil regelmatig vinden. En wat dacht je van de salontafel met ingebouwde verlichting? Die was ik nog niet eerder tegengekomen! En nog een tip: zoek op Marktplaats naar ‘affiche’ en sorteer de resultaten van hoogste prijs naar laagste prijs. Grote kans dat je een vintage beauty als op de foto hierboven tegenkomt.

Ook traditionele Marokkaanse stukken en Art Deco meubels spelen een bijzondere rol in dit hotel. Juist de combinatie van totaal verschillende stijlen maakt een interieur uniek. Die staande slangenlamp woog een ton, maar ik heb hem speciaal voor de foto even naar een gunstig plekje verplaatst.

Je ziet het, ook hier versterken de verschillende stijlen elkaar. Ik ben vooral een fan van het zwartwitte bankje! Het Marokkaanse dienblad met onderstel vind je regelmatig op Marktplaats, net als de vintage zeekaart.

Nog een Elda – en waarom ook niet? Zie je trouwens dat gordijnen vaak mooier staan wanneer ze nét een tikkeltje te lang zijn. En als je op Marktplaats zoekt op ‘Beni Ouarain’, kom je vast een kleed als op de foto hierboven tegen.

Oef, ja! Het cognacleren hoofdeinde, het bijzettafeltje, het lampje – dit is gewoon AF. Jammer van die rozenblaadjes op bed, daar ben ik nooit zo van. Maar goed! Ik weet zeker dat je met een beetje gericht zoeken soortgelijke items vindt op Marktplaats.

Dit was de grootste suite van Riad Malika. Ik mocht er een uurtje fotograferen voordat de gasten aankwamen. Zo spannend! Eén ding kan ik met zekerheid zeggen: het plafond ga je nooit vinden op Marktplaats.

Een vleugel in een hoekje van de suite, natuurlijk! Ook hier vintage affiches én een prachtig Art Deco beeld in combinatie met Marokkaanse tegels.

Stiekem wilde ik dus best wel graag hier even in bed liggen, al was het maar om dat harige hoofdeind en de messing leeslampen.

Geef me een paar uurtjes en ik shop deze hele look bij elkaar op Marktplaats. Wat zouden de eigenaren van Riad Malika er eigenlijk voor moois uitzoeken?

Die spiegel! Als je die ooit tegenkomt op Marktplaats, geef me dan alsjeblieft een belletje en kom zo snel als mijn benen me dragen kunnen.

’s Avonds was het chillaxen in stijl in de lounge van Rial Malika. Boven al het Art Deco hing een jaren ’90 kroonluchter die ik normaal echt heel lelijk zou vinden (sorry, ik kan maar duidelijk zijn). Maar ik moet het toegeven, in deze setting werkte hij juist wel verfrissend. Zo zie je maar, het gaat vaak om de context.

Aan het eind van de avond was dit nog wel mijn favoriete plekje. Lekker lezen onder de vintage booglam. In de boekenkast naast de Joe Colombo vond ik de biografie van Farah Diba, moet ik ook maar eens kopen op Marktplaats.

SHOP DE RIAD MALIKA LOOK OP MARKTPLAATS

De afgelopen dagen ben ik he-le-maal los gegaan op Marktplaats en heb ik tientallen advertenties gevonden met spullen in de Riad Malika look. Echt, ik kon niet meer stoppen! De truc is dus – maar dat hadden jullie denk ik inmiddels wel door – om smaakvolle items van drie stijlen te mengen: Marokkaans, Art Deco en Seventies vintage.

Op de binnenplaats van Riad Malika stonden deze heerlijke oranje vintage stoelen (en ja, het biertje was ook lekker).
Op Marktplaats vond ik deze twee exemplaren. Ze kosten 189 euro per stuk, prima te doen. Klik op de foto en je komt gelijk bij de advertentie. Handig!
Wat een kamers he? De eigenaren houden duidelijk van de Elda van Joe Colombo. Je zag deze fauteuil op meerdere plekken in Riad Malika.
Op Marktplaats zie ik op dit moment alleen een groen exemplaar, ook mooi! Klik op de foto om naar de advertentie te gaan.
Als je op Marktplaats op Beni Ouarain zoekt, vind je de typische kleden uit Marokko. Klik op de foto voor de advertentie.
Hollywood Regency is dé zoekterm als je dit soort messing tafels zoekt Wellicht een open deur, maar toch. Klik op de foto voor de details.
In elk hoekje van Riad Malika hing wel zo’n verantwoorde vintage museumposter. Laat ik deze van Kees van Dongen nu zomaar terugvinden op Marktplaats! Klik op de foto om ‘m te kopen.
Een beetje Marokkaans, een beetje Art Deco en een beetje Seventies – dat is de Riad Malika-stijl in een notendop.
Zo, tijd voor wat dichterlijke vrijheid. Een écht goede Art Deco leren stoel kon ik nu even niet vinden, maar deze DeSede DS44 vind ik stiekem een beter alternatief. Klik op de foto voor de advertentie.
Oef ja, dit is wel een heel lekker kleurrijke kelim. Ik zie hem al helemaal liggen bij de leren fauteuil, jij ook? Klok op de foto voor de details.
Los is deze spiegel best wel ok, maar het is pas in combinatie met andere stijlen dat hij er echt uitspringt. Alle details vind je door op de foto te klikken.
Een tientje kost dit zwartwitte bankje, dat kan toch bijna niet? Marokkaans tafeltje en een goede vaas erbij…klaar is Karim!
Nooit meer gedoe met spullen meenemen uit Marokko – je koopt ze gewoon op Marktplaats. Klik op de foto voor de details.
Deze poster van Cognac Rouyer is 158 cm bij 120cm – een flinke jetser dus die goed ingelijst een mooie eyecatcher kan zijn. Klik op de foto voor de advertentie.
Ok, knappe jongen die die spiegel uit Riad Malika op Marktplaats vindt. Voor nu is het vloerkleed rechts een mooi alternatief. Klik erop en je ziet de advertentie.
Annemieke verkoopt haar booglamp op Marktplaats voor 95 euro, niet wetende dat ze daarmee haar eigen kans verspilt om de Riad Malika look in huis te halen. Klik op de foto voor de advertentie.
Nog eentje om het af te leren, Pat? Nou vooruit dan maar! Kijk eens wat ik vind op Marktplaats, hele kekke Seventies kunststof consolebureautafeldingen uit een hotel in Casablanca – ik hoop niet dat ze ze missen daar! Wel een investering voor 1500 ekkies, dus ik zou zeggen: doe zoals in Marokko en noem je eigen prijs. Je weet toch?
post: 01 november 2018