In april verzamelen alle designliefhebbers zich in Milaan voor de Salone del Mobile. In de beurshallen presenteren interieur- en designmerken hun nieuwste collecties, maar in de stad zelf gebeurt het. De binnentuinen en palazzo’s van Milaan zijn het decor van de vele installaties, kunstwerken en presentaties. Ieder jaar is het een feest om zoveel ‘geheime’ locaties gevuld met mooie ontwerpen te bezoeken.

Een directe trend die opviel en waar we meteen mee aan de slag kunnen: tapijt. Liefst in roestrode nuances, vaak gecombineerd met gelen en blauwen. Het is al even gaande, maar deze terracottatinten kwamen in veel hoedanigheden voorbij. Sleutelwoord: aaibaarheid. Naast fluweel, zagen we opvallend veel vloerbedekking. Bij Moooi (met okergeel) en bij Fendi (met jeansblauw) bijvoorbeeld. Van vloer doorlopend op de bank, maar ook op de muur en zelfs op plafonds en deurknoppen. De toenemende hardheid in de wereld vraagt er duidelijk om. Op Marktplaats vond ik vast deze verzachtende items voor in huis.


Roestbruin tapijt van 281 x 302 cm uit een rookvrij huis. Hier bieden. 

Antiek roze, fluwelen fauteuil, zo goed als nieuw, hier bieden. Net als bij Fendi mooi te combineren met deze blauwe vacht, hier bieden.

post: 24 april 2019