Zodra ik iets nodig had voor in huis, voerde ik in op Marktplaats: salontafel, daybed, vloerkleed, apothekerskast, vintage bureau. Zelden voldeed het aanbod aan mijn eisen, dus heb ik een nieuwe strategie. Alle zoekopdrachten die ik kan bedenken (merknamen, kleuren, designklassiekers, materiaal) activeren en dan iedere dag checken. Dat kost tijd, maar het levert wel wat op. (Foto: vloerlamp directlampen.nl, daybed marktplaats.nl, sierkussen Raaf, schilderij strand ellendavidzon.nl, ernaast kunstwerkje van lemonwise.nl, apothekerskast atelier-indus3.nl)

Binnen een kleurpalet blijven is een van de strategiën die ik toepas tijdens mijn speurtochten en in huis. Soms wordt ik verleid door prachtige designs in nachtblauw, herfstig oker of antiekroze, maar nu weet ik: past niet! Op Marktplaats een kleur of materiaal invoeren houd je binnen een stijl. Zo zoek ik op het moment ook regelmatig op marmer of velours, materialen van nu.

Echt persoonlijk kun je het vrij snel maken door unieke items in huis te halen, vermijd massaproducten. Waar vind je iets bijzonders? Lijkt me duidelijk. Soms schrikt de prijs van iets echt unieks af, maar bedenk dan dat het een key item in huis zal zijn. Zo investeerde ik in de apothekerskast die voor enorm veel sfeer, karakter en persoonlijkheid in huis zorgt en bovendien eindeloos verschillend is te stylen.

Inmiddels staat er al een aardige verzameling van vondsten in mijn stijl op deze pagina. Redelijk sober, vintage, natuurlijke materialen, naturelle tinten en design. Al moet ik een ding bekennen: dit daybed uit Zweden heb ik voor mezelf gehouden, het voldeed nou eenmaal aan al mijn criteria. De verkoper bleek iemand met dezelfde woonpassie als ik en een liefde voor Scandinavisch design. Hij reist regelmatig naar het noorden om lokale vintage vondsten naar Nederland te halen. Als hij iets vindt, plaatst hij het hier.

Enne, zie je die grijze schoonheid liggen? Ook op deze manier gevonden!

post: 30 oktober 2018